JULIA JACKLIN – PRE PLEASURE

Artiest info
Website
facebook
Label: Trangressive Records Ltd.
distr.: PIAS

De derde soloplaat in de muzikale loopbaan van de 32-jarige Australische zangeres en songschrijfster Julia Jacklin uit Melbourne heeft de titel “Pre Pleasure” gekregen. Het is de langverwachte opvolger van haar debuutalbum “Don’t Let The Kids Win” uit 2016 waarmee ze een nominatie als beste Australisch album van dat jaar in de wacht kon slepen. Het folk- en indie rockalbum kreeg begin 2019 een opvolger met de plaat “Crushing” die datzelfde jaar genomineerd werd voor zes awards op de Australische ‘ARIA Music Awards’. Die tweede plaat had al enkele nummers op de tracklijst staan die meer in de richting van rootsmuziek en bluesmuziek geëvolueerd waren.

Haar kenmerkende breekbare stemgeluid, haar directe poëtische songteksten en de oprechte emoties die ze in haar songs weet te leggen zijn de belangrijkste sterktes in het werk van Julia Jacklin. Dat is nu zeker ook het geval bij de tien nummers die ze voor het nieuwe album “Pre Pleasure” heeft gecomponeerd en opgenomen in twee studio’s in Montreal, Canada. De liedjes op deze plaat horen misschien wat meer thuis in de indie folk- en alt.country-sfeer, getuige daarvan de twee tracks die we bij deze recensie op de video’s hebben toegevoegd. De eerste song is “Be Careful With Yourself” en daarna kunnen we genieten van het loepzuiver gezongen emo-nummer “Love, Try Not To Let Go”.

Ze is ijzersterk in de ‘love ballads’ zoals “Ignore Tenderness”, de ontroerende liedjes “Too In Love To Die”, “Magic” en “End Of A Friendship” of in de enkel door akoestische gitaar begeleide song “Less Of A Stranger”. Maar dat ze ook best wel overweg kan met uptempo-liedjes bewijst Julia Jacklin in de albumopener en eerste single “Lydia Wears A Cross” en in de rockende gitaarsong “I Was Neon”. “Pre Pleasure” werd door Julia Jacklin zelf geproducet met de Canadese topproducer Marcus Pacquin als co-producer. Deze stond eerder in de opnamestudio ook al aan de knoppen bij de opname van de succesalbums “The Suburbs” van ‘Arcade Fire’, “Trouble Will Find Me” van ‘The National’ en van de vorig jaar verschenen plaat “Ignorance” van ‘The Weather Station’.

Op 14 november komt Julia Jacklin zich aan het Belgische publiek voorstellen in concertzaal ‘Trix’ in Antwerpen en drie dagen later staat ze op 17 november in de ‘Paradiso’ in Amsterdam. Dat zijn twee gelegenheden die u als liefhebber van goede muziek absoluut niet zou mogen missen want deze Australische artieste zal ongetwijfeld ook met haar derde plaat opnieuw in de prijzen gaan vallen.

(valsam)